Espoon kaupungintalosta

Puheeni Espoon kaupungintalosta ja päätöksesta rakentaa uusi Espoolaisten talo. Esityslistan asia 4. kaupunginvaltuusto 22.1.2018

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Espoo-tarina ohjaa päätöksentekoamme tässä kaupungissa. Espoo-tarinan ideana on se, että me tiedämme ja tunnistamme mistä olemme tulossa, missä olemme nyt ja mihin olemme menossa. Espoo tarina arvostaa kaupunkimme ja kotiseutumme historiaa!

Kaupungintaloa koskevissa selvityksissä on todettu että kaupungintalo on Espoon keskustan rakennushistoriallisesti merkittävin rakennus. Kaupungintalon säilyttäminen on perustelua Espoo-tarinankin perusteella.

On tärkeää, että kaupunkikuvassa on kerroksellisuutta ja että elämäämme historiaa ei hävitetä. Kaupungintalolla on kiistämättä espoolaisuudelle vahvoja identiteetti- ja symbolimerkityksiä.

Symbolimerkityksiä toki on uudessa Espoo-talo visioissakin, mutta sopii kysyä haluammeko oikeasti sellaisen kaupunkikuvan ja espoolaisidentiteetin, jossa menneitä vuosikymmeniä ja historiaa ei arvosteta?

Minä kannatan selvitetyistä vaihtoehdoista vaihtoehtoa b, vanhan kaupungintalon korjaamista ilman suojelunäkökulmaa.  Kun meille on aiempina vuosina esitelty kaupungintalon vaihtoehtoja ei ymmärrykseni ole riittänyt siihen, että samalla olemmekin myös keskustelleet tämän valtuustotalon purkamisesta. Tämä talo toimiva ja monia hienojakin yksityiskohtia sisältävä enkä näe mitään mieltä tämän purkamisessa.

En siis kannata esitettyä Espoolaistentalo kehityspolkua vaan kannatan lämpimästi kaupungin talon säilyttämistä ja korjaamista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *